Saturday, November 17, 2012

Quinoa Bites

These quinoa bites are fantastic little snacks, lunches, or side dishes for dinner. They are easy to make in bulk and freeze very well, which make them a great time investment in your cooking. They are also whole food friendly and gluten free. What else can you ask for? Oh yeah, they're a big hit with kiddos, too. We use them a lot as substitutes for tater tots.

You'll need:
2 cups quinoa, cooked and cooled
2 eggs, slightly beaten
1 1/2 cups finely shredded carrot
1/2 cup red pepper, diced
1/2 cup green onion, diced
2 cloves garlic, diced
1 cup shredded cheddar
1/2 cup parmesan cheese, grated
1 tsp Italian seasoning (or oregano/basil mix)
Salt and pepper to taste, I recommend about 1/2 tsp of each

The process: 
Preheat the oven to 350 degrees and grease mini muffin tins or line them with paper liners.

Mix all the ingredients together in a large bowl.
When ingredients are well mixed, gently press enough mixture into each muffin cup to fill it. The cups will shrink slightly while baking.


Bake at 350 degrees for about 15 minutes, or until the tops are golden brown and the mixture is well set.

Serve bites with a dipping sauce of your choice. We prefer honey mustard sauce, but ketchup and BBQ sauce are also delicious.Enjoy!

To freeze, just cool completely and put into a freezer-friendly container before putting them into the freezer. To reheat, warm in an oven or microwave until reheated.


4 comments:

 1. This looks yummy!I will pin it because I am always looking for yummy quinoa recipes. Thank you for sharing.

  ReplyDelete
 2. Made these last night and my kids loved them! I did have issues with them sticking to the wrapper. Any advice on that?

  ReplyDelete
 3. Bà bầu 5 tháng nên ăn rau quả gìDinh dưỡng cho chị em trong thời kì mang bầu là hết sức quan trọng, nó ảnh hưởng hoàn toàn đến sự phát triển của thai nhi
  Bà bầu 2 tháng nên uống sữa gì?Các bà bầu trước khi uống sữa cần lưu ý một điều quan trọng là phải đọc kỹ hướng dẫn sử dụng trên bao bì, hoặc có thể nhờ bác sĩ tư vấn để biết cách dùng sữa.
  Bà bầu 3 tháng đầu nên kiêng ăn những gì?Đối với bà bầu thì 3 tháng đầu tiên là 3 tháng vô cùng quan trọng, đây cũng là giai đoạn khó khăn của không ít chị em gặp phải.
  Bà bầu tháng thứ 8 nên tăng bao nhiêu cân? Trong thời gian mang thai bà bầu sẽ có nhiều thay đổi, đặc biệt về cân nặng. Thời gian này 9 tháng này bà bầu có thể tăng cân rất nhanh và mức độ tăng cân còn tùy thuộc vào chế độ chăm sóc của bà bầu.
  Bà bầu không nên ăn rau quả gì?Hoa quả, rau xanh là thực phẩm giàu vitamin, dưỡng chất và các khoáng chất đặc biệt tốt cho bà bầu.
  Bà bầu ăn bưởi có tốt không? Bưởi là loại trái cây có vị chua, rất ngon, chứa nhiều thành phần vitamin rất tốt cho sức khỏe
  Bà bầu nên ăn gì cho con thông minh?Trong suốt thời gian 9 tháng mang thai, đối với bà bầu chế độ ăn uống, sinh hoạt nghỉ ngơi vô cùng quan trọng, việc này không chỉ giúp bồi bổ sức khỏe mà còn giúp thai nhi phát triển khỏe mạnh, phát triển trí thông minh cho bé sau này
  Bà bầu có nên ăn sữa chua không? Sữa chua không chỉ là thức ăn ngon miệng, mà là thức ăn bổ dưỡng, rất tốt cho da dẻ chị em và đặc biệt có thể chữa trị bệnh tốt.
  Những món ăn tốt cho bà bầuPhần lớn bà bầu đều cần dung nạp thêm nhiều chất đạm, một số loại vitamin và khoáng chất nhất định như axit folic, sắt và đặc biệt nhiều canxi.
  Bà bầu nên ăn thực phẩm gì để con trắngĐể giúp chị em giải đáp vấn đề này. Cùng đón xem bài viết sau đây nào các bạn.
  Những thực phẩm bà bầu không nên ănChế độ dinh dưỡng của bà bầu trong thời kì mang thai là hết sức quan trọng, bởi thời gian này mẹ bầu gặp nhiều khó khăn, thay đổi nên việc ăn uống cũng thay đổi

  ReplyDelete

 

Template by: Bright Sunshine Designs by Mary - Affordable Custom Blog Design © 2012
Graphic Images from iStockphoto.com